Pet Şişe ile Sinek Kapanı Nasıl Yapılır ?


Yazın gelmesi ile sinekler evde, balkonda, bahçede her yerde sizi rahatsız edebilir. Mağazalarda satın alabileceğiniz birçok sprey vb ürünler bulunur.Fakat çoğu zaman kötü kokan ve sağlığınıza zarar veren kimyasallar içerir.Sinek problemi için en mükemmel ve doğal çözüm kendi sinek tuzağınızı yapmaktır. İşte kolayca sinek kapanı yapımı :


 1  Boş bir pet şişe bulun. İçini tamamen temizleyin, mümkünse ılık suyla yıkayın.




 2  Şişenin üst kısmını şekildeki gibi kesin.




 3  Kesilmiş parçayı ters çevirin ve şişenin alt kısmına sokun.




 4  Şişe parçalarının iki kesik kenarını birleştirin. En basit ve en etkili yol kenarları zımbalamaktır. Su geçirmez bir bantla yapıştırabilirsiniz.Tam olarak oturursa belki bunlara bile ihtiyacımız kalmayabilir.




 5  Şimdi sıra tuzağımıza yiyecek koymaya geldi.Şişenin alt kısmına su koyun üzerine şeker, meyve parçaları, bir parça çiğ et vb sineklerin sevdiği şeylerden koyabilirsiniz.




İpuçları:

  • İçine koyduğunuz yiyecek çeşidi ne kadar artarsa yakayabileceğiniz sinek türleri (karasinek, sivrisinek vb) o kadar çeşitlenir.İmkanınız varsa içine led ışık bile koyabilirsiniz. 
  • Şişeden arıları uzak tutmak istiyorsanız içine sirke ekleyin. 
  • Şişeyi güneşli bir yere koyun. Bu, meyvenin / etin çürümesini sağlayacak ve böylelikle tuzağa daha çok sinek çekecektir. 
  • Şişenin içine nefes verebilirsiniz. Bu, sonuçlarınızı iyileştirir çünkü böcekler ısıya ve karbondioksite çekilir. Daha fazla ısı yaratmak için şişeyi iki eliniz arasında da ovalayabilirsiniz. 
  • Şişe ara ara kontrol edin.İçindeki yiyecekler bittiğinde yada artık içi sinekle dolduğunda yenisini yapın.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.