Google Play Store Kaldırma, Yeniden Yükleme, Devre Dışı Bırakma ve Güncelleme Nasıl Yapılır ?



Google Play Store, çoğu Android telefon ile birlikten gelen önceden yüklenmiş bir uygulamadır. Telefonunuza uygulama, kitap, film vb. indirmenizi sağlar. Bazen Android telefonlarda bir sorunla karşılaştığınızda Google Play Store'u kaldırıp yeniden yüklemek önerilen çözümlerden biridir. Peki Google Play Store telefondan nasıl kaldırılır ?

Google Play Store'u Kaldırma

Google Play Store'u telefonunuzdan tamamen kaldıramazsınız. Ancak, onu devre dışı bırakabilir veya son güncellemelerini kaldırabilirsiniz.

a. Play Store Nasıl Devre Dışı Bırakılır

1. Telefonunuzda veya tabletinizde Ayarlar'ı açın.

2. Uygulamalar'a (Uygulama ve bildirimler) gidin ve Tüm uygulamalar altında “Google Play Store”a dokunun.


3. Devre Dışı Bırak düğmesine dokunun. Bir onay penceresi açılacaktır onaylayarak devre dışı bırakma işlemini tamamlayın.



Play Store'u Devre Dışı Bıraktığınızda Ne Olur ?

Play Store'u devre dışı bıraktığınızda, simgesi ana ekrandan ve uygulama menüsünden kaybolacaktır . Uygulamaları güncelleyemez veya yükleyemezsiniz. Ancak, mevcut uygulamalara hiçbir şey olmayacaktır. Telefonunuzdan silinmezler.

b. Google Play Store Güncellemelerini Kaldırma

1. Telefonunuzda Ayarlar'ı açın.

2. Uygulamalar'a ve ardından Tüm uygulamalar altında "Google Play Store"a dokunun.


3. Üstteki üç nokta simgesine dokunun ve menüden “Güncellemeleri kaldır”ı seçin.


Play Store Güncellemelerini Kaldırdığınızda Ne Olur?

Play Store güncellemelerini kaldırdığınızda, Google Play Store orijinal fabrika sürümüne geri yüklenecektir. . Play Store simgesi telefonunuzda görünmeye devam edecek ve onu normal şekilde kullanabileceksiniz. Uygulamaları da yükleyebilir ve güncelleyebilirsiniz. Mevcut uygulamalarınızda da bir değişiklik olmayacaktır . 

c. Google Play Store Nasıl Yeniden Yüklenir ?

Google Play Store'u dört yoldan biriyle yeniden yükleyebilir veya güncelleyebilirsiniz.

1. Otomatik Olarak Güncelle

Genellikle Google Play Store, çalışan bir İnternet bağlantısına bağlı olduğunuz sürece arka planda otomatik olarak güncellenir. Güncellemelerini devre dışı bıraktıktan veya kaldırdıktan sonra, Google Play Store'a birkaç dakika dokunmadan bırakın, kendini güncelleyecektir.

2. Google Play Store'u Etkinleştirin

Google Play Store'u yukarıda gösterildiği gibi devre dışı bıraktıysanız, tekrar kullanmak için etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için "Ayarlar -> Uygulamalar -> Google Play Store"u açın. Etkinleştir üzerine dokunun.

3. Manuel Olarak Güncelleyin

Google Play Store otomatik olarak güncellenmiyorsa veya yeni güncellemeleri kontrol etmek istiyorsanız, bunu manuel olarak yapabilirsiniz .
  • Google Play Store uygulamasını açın.
  • En üstteki profil resmi simgesine dokunun ve menüden Ayarlar'ı seçin.
  • Hakkında'ya ve ardından Play Store sürümüne dokunun. Bir güncelleme varsa Play Store otomatik olarak güncellenir. Güncelleme yoksa, Play Store'un güncel olduğunu belirten bir  uyarı alırsınız .

4. APK Kullanarak Play Store'u Manuel Olarak Kurun veya Güncelleyin

Son olarak, APK'sını kullanarak Play Store'un güncellenmiş bir sürümünü Android telefonunuza manuel olarak yükleyebilirsiniz.

  • APK'leri indirmek için güvenilir sitelerden biri olan APKMirror.com'u açın 
  • Web sitesinde Google Play Store'u arayın.
  • Google Play Store'a dokunun. Çeşitli sürümleri bulmak için aşağı kaydırın. Telefonunuzla uyumlu sürüme dokunun ve İndirme simgesine basın.
  • İndirdikten sonra yüklemek için dosyaya dokunun. (Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemek için izin vermeniz istenebilir. Gerekli izni verin.
  • Google Play Store'u yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.