Google Translate'in Az Bilinen 7 İşlevsel Özelliği ..

 

Google Translate çoğunlukla metin çevirmek için kullanılıyor . Aslına bunun dışında günlük hayatta çok fazla işinize yarayacak özelliklere de sahip . İşte bu çok fazla bilinmeyen özelliklerden bazıları ;

1. Belgeleri çevirebilirsiniz .

Google Translateden Dökümanlar butonuna basarak istediğiniz belgeyi çevirebilirsiniz . 





2. Websitelerini çevirebilirsiniz.

Çeviri kutusuna bir web sitesi URL'si yazın ve istediğiniz çeviri dilini seçin. Ardından bağlantıya tıklayın ve istediğiniz dilde web sitesine yönlendirileceksiniz.




3. Konuşarak anında çeviri yapabilirsiniz.

Bir kelimenin nasıl telaffuz edildiğini biliyor fakat nasıl yazıldığını bilmiyorsanız bu özellik tam size göre . Mikrofon simgesine tıklayın ve konuşun bu kadar basit . Başka dil konuşan insanlarla da bu yolla anlaşabilirsiniz .




4. Telefon kamerası ile anında çeviri yapabilirsiniz. 

Bu özelliği kullanmak için telefonunuzda Google Translate bulunması gerekiyor . Tek yapmanız gereken kamera butonuna tıklayıp çevirtmek istediğiniz metne gelip fotoğrafını çekmek.



5. Çevrimdışı çeviri yapabilirsiniz .

İnternetsiz kaldığınızda çevrimdışı (offline) çeviri yapabilirsiniz . Bunun için telefonunuzdaki Google Translate uygulamasını açıp menüyü görüntüleyin . Çevrimdışı çeviri seçeneğini seçin ve çevirmek istediğiniz dilleri indirin .



6. Favori çevirilerinizi saklayabilirsiniz .

Google hesabınıza giriş yaptıktan sonra istediğiniz çeviriyi yıldız simgesine basarak kaydedebilirsiniz . Kaydettiğiniz çeviriyi Kaydedilenler başlığı altında görüntüleyebilirsiniz .



7. Bir kelimenin cümlenin nasıl telaffuz edildiğini öğrenebilirsiniz .

Belirli bir kelimenin nasıl telaffuz edileceğini bilmiyorsanız kelimeyi yazıp hoparlör simgesine tıklayın . İşte bu kadar basit . 






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.