Windowsda Başlangıç Programları Nasıl Kapatılır ? Windows XP, Vista, 7, 8, 10




Bilgisayara yüklediğiniz her program bilgisayarınızı ve açılış hızını biraz daha yavaşlatır.Bunun sebebi bu programların kendini başlarken otomatik çalıştırmasıdır.Bunun önüne geçmek için bilgisayarınızın başlangıç programlarının işe yaramayanları kapatmalısınız.

Windows 7, Vista veya XP'de Başlangıç ​​Programlarını Devre Dışı Bırakma

Anti-virüs ve güvenlik duvarı yazılımı gibi bazı programların Windows ile başlamasını sağlamak akıllıcadır. Ancak, çoğu program için, önyükleme sırasında başlatmak sadece sadece fazla ram kullanır ve başlangıç hızınızı yavaşlatır.

1. Başlangıç programlarını kapatmak için, Başlat menüsünü açın ve Arama kutusuna “msconfig” (tırnak işaretleri olmadan) yazın. “Msconfig.exe” yi gördüğünüzde, üzerine tıklayın veya Enter tuşuna basın.

NOT: Windows XP kullanıyorsanız, Başlat menüsünden Çalıştırı açın, boşluğa "msconfig.exe" yazın ve Tamam'ı tıklatın.





2. Sistem Yapılandırması ana penceresindeki Başlangıç ​​sekmesini tıklayın. Tüm başlangıç ​​programlarının listesi ve her birinin yanında kutucuk bulunur.Burdaki gereksiz programların yanındaki tik işareteni kaldırın ve tamam tuşuna basın.





3. Değişikliklerin uygulanması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızın gerekebileceğini bildiren bir iletişim kutusu görüntülenir. Bilgisayarınızı hemen yeniden başlatmak için Yeniden Başlat'a tıklayın.Artık gereksiz programlar açılışta çalışmayacak :)






Windows 10 veya 8 veya 8.1'de Başlangıç ​​Programlarını Devre Dışı Bırakma

Windows 8, 8.1 ve 10 da, başlangıç ​​uygulamalarını devre dışı bırakmak daha kolaydır..

1. Görev Çubuğuna sağ tıklayarak veya CTRL + SolShift + ESC kısayol tuşunu kullanarak, Görev Yöneticisini açın.

2. Görev yöneticisinde Startup (Başlangıç) sekmesine tıklayarak devre dışı bırakmak istediğiniz uygulamaları seçin ve sağ alttaki devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.