Android Telefonlara Nasıl Format Atılır ?


Cihazınızdan eski performansı alamıyorsanız veya cihazınıza virüs bulaşmışsa telefonunuzu formatlamaktan başka çareniz kalmayabilir.Başlıyoruz :)

Başlamadan önce; 
  • Telefonunuza format atmak cihazınızdaki tüm verileri siler. Bu yüzden format atmadan önce telefonu yedeklediğinize emin olun.Cihazınızda hafıza kartı varsa hafıza kartınızı çıkartın.
  • Şarjınızın %50'nin üzerinde olmasına dikkat edin.

Metod 1 : Ayarlardan Format Atma
  1. Ayarlar menüsünü açın. 
  2. Yedekle & Sıfırla menüsüne tıklayın. 
  3. Fabrika Ayarlarına Sıfırla ya tıklayın. 
  4. Devam edin ve android şifrenizi girin.İşlem tamam.
Not: Sıfırla veya fabrika ayarlarına döndürme menüsü telefondan telefona farklılık göstermektedir.Kendiniz arayarak bulmalısınız.

Metod 2 : Recovery Mod ile Format Atma

Bu mod genellikle telefonunuzun ayarlarlarına ulaşma imkanınız olmadığında kullanılır.Şifrenizi unuttuğunuzda telefonunuz açılmadığında bu yöntem işe yarayacaktır.

Öncelikle Recovery Mod tuş kombinasyonunuzu öğrenin.
  • Samsung — Ses Açma, Ana Menü, ve Güç Tuşu
  • Moto X — Ses Kıs, Ana Menü, ve Güç Tuşu
  • Nexus — Ses Aç, Ses Kıs, ve Güç Tuşu
  • Diğer android telefonlar genellikle Ses Kısma ve Güç Tuşu kombinasyonunu kullanır. Eğer işe yaramazsa Ana Menü ve Güç Tuşu kombinasyonunu deneyin.

  1. Telefonunuzu kapatın.
  2. Recovery Mod'a girmek için tuş kombinasyonunu yapın.Bu tuşlara aynı anda ve birlikte basmalısınız.Ekrana android logosu veya recovery modu gelene kadar tuşları bırakmayın.
  3. Çıkan menüde Wipe Data/Factory reset seçeneğini seçin.Seçme işlemini ses açma/kısma tuşları ile yukarı ve aşağı giderek yapacaksanız.Onaylama işlemini ise Güç (Power) Tuşu ile yapacaksınız.
  4. Karşınıza işlemi onaylayıp onaylamadığınızı soran ekran çıkacak.Aynı şekilde ses tuşları ve güç tuşu ile Yes seçeneğini seçerek onaylayın.Daha sonra telefonunuz baştan başlıyacak ve fabrika ayarlarına sıfırlanacak.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.