USB 4.0 Bilgisayarınızda 40 Mbps'ye Kadar Hızla Dosya Aktarmanızı Sağlayacak...


PC'lerimizdeki USB 2.0 bir zamanlar hepimize çok hızlı geliyordu.Fakat artık günümüz oyun, müzik ve filmleri yüksek kaliteli olduğundan daha hızlı bir USB versiyonuna geçmenin zamanı geldi.

USB Uygulayıcıları Forumu (USB-IF), hızı 40 Gbpsye varan yeni USB 4.0 özelliğini açıkladı. Bu hız USB'nin önceki sürümü olan USB 3.2'nin neredeyse iki katı.Intel bunu ilk defa yapmadığı için pek de şaşılacak bir durum değil.Zaten USB 4.0, son üç yıldan beri görmekte olduğumuz Thunderbolt 3 arayüzünün sadece yeniden adlandırılmış bir  versiyonu. Thunderbolt 3'den farklı olarak İntel bu kez kullanımı arttırmak için bu teknolojiyi telifsiz hale getirdi.

Hızın yanı sıra, USB 4 100 watt'tan fazla güc desteği, aynı anda iki adet 4K ekrana desteği ve harici GPU desteği gibi özellikler de sunacak. Tabi bu yeni teknolojiden yararlanmak için USB 4.0 destekli bir kabloya sahip olmanız gerekecek. 

Önceki gibi USB 4.0, USB 3.0, USB 2.0 ve Thunderbolt 3 ile geriye dönük olarak uyumlu olacak. Ancak, yeni USB 4.0 girişi son zamanlarda çoğu dizüstü bilgisayarda olduğu gibi Type-C portu şeklinde olacak.

Merak edilen bir soru da USB-IF'in bu yeni USB'yi nasıl isimlendireceği.Yakın zamanda görücüye çıkan USB 3.2'nin yeni versiyonu USB 3.2 Gen 2 × 2 gibi kafa karıştırıcı bir isime sahipti.Beklentiler ve tahminler USB 4.0 adını alacağı yönünde.

USB 4.0 çalışmaları yaklaşık 50 şirket ile devam etmekte ve tanıtımının 2019'un ortasında yapılacağı tahmin edilmekte.. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.